Hopp til innholdet

Støtteapparatet

Paraidretten trenger å synliggjøre flere rollemodeller og folkehelter. Støtteapparatet til VI er personer med en lidenskapelig interesse for å skape varig endring, bedre levekår og fullverdig integrasjon for funksjonshemmede.

Det som imponerer meg er de funksjonshemmede som jobber minst like mye som funksjonsfriske med helt andre vilkår for å nå sine drømmer.

Marit Bjørgen

Styremedlem og ambassadør i Stiftelsen VI, tidligere idrettsutøver i langrenn

VI-ambassadører deltar i spesifikke prosjekter ved å:

  • Bidra til økt synlighet av paraidrett og Stiftelsen VI
  • Aktivt bidra inn i prosjekt med kunnskap og erfaringer
  • Være mentor og rollemodell
  • Bidra opp mot VI-partnere
  • Delta på breddearrangementer
  • Delta i kampanjer
  • Rekruttere bidragsytere
  • Profilerere og synliggjøre VIs logo
  • Tillate bruk av bilde og navn for å synliggjøre samarbeidet
  • Minst to ambassadører vil til enhver tid sitte i styret
Therese Johaug

Therese Johaug

En av verdens beste langrennsløpere, med medaljer på de fleste distanser i mesterskap. Hun er OL-mester med gull fra Vancouver i 2010. VM-dronning i 2015 med 3 gull, vinner av 42 verdenscuprenn samt 7 ganger norgesmester. Therese er en engasjert og inkluderende idrettsprofil som også sitter i styret til Stiftelsen VI.

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein

Parautøver i både roing og langrenn. Hun har vunnet 3 VM-gull i roing og satte ny verdensrekord i singlesculler høsten 2018. Ytterligere har hun to VM-medaljer i roing og VM-medaljer i langrenn. Med sitt brennende hjerte for idrett er hun en viktig støttespiller for Stiftelsen VI og sitter også i styret. Birgit er en fantastisk sterk lagspiller og frontfigur for parautøvere i hele verden.

Se video
Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset

Nils Erik ble kåret til Årets funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen 2009. I Paralympics har han vunnet 1 gull, 3 sølv og 3 bronse i skiskyting og 2 gull, 1 sølv og 3 bronse i langrenn. På VM har han vunnet 3 gull, 2 sølv og 4 bronse i skiskyting og 1 gull, 4 sølv og 2 bronse i langrenn. Han mottok regjeringens Paralympiske ærespris for sitt bidrag som rollemodell for Norge og idretten. Nils Erik ble tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris 2018, for sine prestasjoner i både langrenn og skiskyting. VI er utrolig glad for å ha en så inspirerende utøver som støttespiller!

Sarah L. Rung

Sarah L. Rung

Sarah er en av verdens beste para svømmere, og en sterk frontfigur for parasvømming landslaget med sine sportslige prestasjoner og positive holdning. Sarah har 9 Paralympiske medaljer fra London 2012 og Rio 2016. Av disse er 4 gull, 3 sølv og 2 bronse. Hun er verdensrekordholder på 50 og 100 meter bryst. I sommer tok Sarah sin 50. internasjonale mesterskapsmedalje. Sarah har 20 VM medaljer hvor 12 er gull. I EM har hun 21 medaljer hvor 13 er gull. Hun har blitt kåret til Årets funksjonshemmede utøver på Idrettsgallen 7 ganger, og ble i 2012 også kåret til Årets forbilde. Hun er en av Norges mestvinnende parautøvere.

Tiril Sjåstad Christiansen

Tiril Sjåstad Christiansen

Tiril er en positiv og målrettet utøver som har overkommet motgang med beundringsverdig innstilling. Til tross for en alvorlig kneskade, har hun klart å komme sterkt tilbake igjen. Hun har blitt godt belønnet for strevet med 1 X-games gull fra Aspen og 1 X-games gull i Big Jump fra Tøyenparken i Oslo. Hun er en flott ambassadør for sin idrett og Stiftelsen VI.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar regnes som verdens fremste skiskytter. Han er den mestvinnende skiskytteren gjennom tidene med sine 61 OL-og VM-medaljer og har vunnet utrolige 95 verdenscuprenn. Ole Einar har også 1 seier i verdenscupen i langrenn. Han er også den mestvinnende mannlige vinterolympieren og en internasjonal frontfigur for sin idrett. VI er stolte av å ha Ole Einar med på laget!

Stine Lise Hattestad Bratsberg

Stine Lise Hattestad Bratsberg

Stine er tidligere OL-gullvinner i kulekjøring fra Lillehammer i 1994. Hun vant også verdenscupen i kulekjøring både i 1988 og i 1993. I nyere tid har Stine jobbet med samfunnsrelaterte etableringer som blant annet Gjensidige stiftelsen, ideen om ”Svømmeaksjonen” og etableringen av Choice sin samfunnsstrategi ”We Care”. Hun har også deltatt i utviklingen av en Global Community i Aker ASA for å ivareta ansattes ve og vel med ”Aker Active” og konseptualiseringen av KLP sitt samfunnsansvari konseptet ”Tett på”.

Bjørnar Erikstad

Bjørnar Erikstad

Bjørnar er parautøver innenfor seiling. Med sterkt pågangsmot har han kjempet seg til toppen til tross for utfordringene idretten har å by på. Han seiler i 2.4-meter klassen og har oppnådd 2 sølv og 2 bronser i VM. Bjørnar har 9 NM gull og vant kongepokalen i seiling i 2004. Under Idrettsgallen i 2015 ble han kåret til Årets mannlige funksjonshemmede utøver. Han var Norges flaggbærer under åpningsseremoni for de Paralympiske sommerleker i Rio 2016. Han er en viktig rollemodell som viser at det fysiske ikke er en begrensning -en rollemodell vi er utrolig stolte av å ha som ambassadør for Stiftelsen VI!

Martin J. Sundby

Martin J. Sundby

Martin er en langrennsløper med enorm kapasitet og med mange meritter. Han er blant de som trener mest i sin idrett og har blitt belønnet med mange medaljer. I OL har han vunnet 2 gull, 2 sølv og 1 bronse. I VM har han vunnet 2 gull, 3 sølv og 1 bronse. Han har 30 verdenscupseire og har vunnet verdenscupen sammenlagt 3 ganger og verdenscupen i distanse 3 ganger. I NM har Martin vunnet 15 gull.

Aida Dahlen

Aida Dahlen

Aida er parautøver innen bordtennis. Fra EM har hun bronse i 2011, sølv i 2013,  gull i 2015 og gull i Slovenia i 2017. Aida har også sølv fra VM 2014 samt VM bronse og gull i 2018.  Hun klarte også å kvalifisere seg for de Paralympiske sommerlekene i London 2012 og i Rio 2016. Siden 2014 har Aida vært Norgesmester i bordtennis. Aida er en målrettet utøver som trener to ganger daglig og kan ha en treningsmengde på opptil 30-35 timer i uka!

Tommy Urhaug

Tommy Urhaug

Tommy er parautøver innen bordtennis. I 2008 tok han bronse i Beijing’s Paralympiske sommerleker fire år senere tok han gull i London’s Paralympiske sommerleker. I VM har han vunnet 4 gull og 1 bronse. I EM har han vunnet 9 gull, 2 sølv og 2 bronse. I tillegg har han mottatt prisen på Idrettsgallaen hele seks ganger for Årets funksjonshemmede idrettsutøver.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar er managere i Molde FK. Tidligere var han fotballspiller for Molde FK og Manchester United. Som landslagspiller scoret han 23 mål på 67 kamper. I 2007, mottok Ole Gunnar Kniksens hederspris for sin mangeårige innsats i fotballverdenen, samt sitt samfunnsengasjement nasjonalt og internasjonalt. Påfølgende år ble han utnevnt som Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans betydning som rollemodell. I 2011 og 2012 mottok han Kniksen prisen som trener for Molde.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen

Marit er en tidligere langrennsløper på det norske landslaget. Hun er den mestvinnende vinterolympieren gjennom tidene med hele 8 gull, 4 sølv og 3 bronsemedaljer. I tillegg er hun også den mestvinnende langrennsløperen i VM med 26 medaljer, hvorav 18 er gullmedaljer. Hun har vunnet verdenscupen 4 ganger sammenlagt, sprintverdenscupen 4 ganger og distansecupen 2 ganger. Marit er med sine 114 seire den langrennsløperen i verden som har vunnet flest verdenscuprenn individuelt. Hun har også 25 NM gull. Marit er en rollefigur for det sterke norske kvinnelandslaget. I 2018 mottok hun Trysil-Knut prisen som er et nasjonalt symbol på mot og evne til å mestre utfordringer. Samme år ble skipensjonisten tildelt Norges Skiforbunds høyeste utmerkelse, Plaketten. Hun er en viktig støttespiller for Stiftelsen VI og sitter også i styret.

Se video
Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal

Aksel er en av Norges store profiler innen idrett, og er alpinist på det norske landslaget. Så langt, har han hatt en innholdsrik karriere med mange triumfer, comebacks etter ulykker og utrolige øyeblikk. Han har 2 OL-gull, 5 VM-gull og 2 sammenlagtseiere i verdenscupen. Han har 35 verdenscupseire. Totalt 12 medaljer fra OL og VM. I 2010 mottok han Trysil-Knut prisen som er et nasjonalt symbol på mot og evne til å mestre utfordringer. Aksel er samfunnsengasjert og en viktig støttespiller for Stiftelsen VI.